Error message

An illegal choice has been detected. Please contact the site administrator.

Der er ikke nogle resultater der matcher din søgning

Kurv

Kurven er tom

Sidebar Geodataprodukter

Ved hjælp af "dropdown"- felterne øverst har du mulighed for at filtrere på følgende fire kategorier:

 • Type
  Geodatasættene er opdelt i et antal hovedtyper som f.eks. matrikelkort, topografiske kort og landinddelinger.
 • Aktualitet
  Alle datasæt findes i en aktuel udgave (den nyeste version af datasættet). Nogle typer af datasæt findes desuden i historiske udgaver. Dette gælder f.eks. de topografiske kortdata og landinddelinger. Bemærk at for færdige udtræk kan det ”aktuelle” datasæt være op til 3 måneder gammelt.
 • Datastruktur
  Datasættene er opdelt efter om de findes i raster- eller vektor-format (se oversigt). Data i rasterformat (f.eks. TIFF eller JPEG) er oftest billedfiler, som er velegnede som baggrundskort eller illustration. Data i vektorformat (f.eks. SHP eller TAB) består af punkter, linjer og polygoner - i nogle tilfælde med opsætningsfiler, som angiver kartografi f.eks. farver og fonte. For at se og anvende vektordata har du brug for et program, som kan håndtere vektordata, f.eks. en GIS- eller CAD-applikation. Beskrivelse af hvilke programmer du kan bruge til hvilke formater, kan du se her.
 • Dataskema
  Udvalgte datasæt udstilles i henhold til det fælles EU INSPIRE dataskema og er dermed harmoniseret med tilsvarende data fra andre EU-lande mht. struktur af dataobjekter og attributter. Disse ”INSPIRE-harmoniserede” datasæt indeholder samme data – eller en delmængde af de data – som findes i den version af datasættet, der følger det nationale dataskema.