Om Kortforsyningen/Download

Kortforsyningen/Download er Styrelsen for Dataforsyning og Effektiviserings selvbetjeningsløsning til download af geodata. Du kan hente data i form af færdige udtræk, som ligger klar til download. For nogle datasæt har du også mulighed for at lave brugerdefinerede udtræk, hvor du selv vælger dataformat, koordinatsystem og det geografiske område, hvorefter data udtrækkes. Alle de udstillede data kan hentes uden betaling.

Du skal oprettes som bruger 

Vi er i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering interesseret i at møde vore brugeres behov så godt som muligt. Som basis for det ønsker vi at følge med i, hvilke typer af brugere, som downloader, hvilke typer af data. Derfor bliver du bedt om at oprette dig som bruger på Kortforsyningen/Download før du kan downloade data. Har du tidligere været aftalekunde hos Kortforsyningen, kan du anvende samme login.

Selvbetjeningsløsningen udstiller følgende data til download:

  • Frie data
    De frie data er de geodata, som i forbindelse med vedtagelsen af grunddataprogrammet pr. 1. jan 2013, er blevet gjort tilgængelige for alle uden betaling. På løsningen udstilles følgende frie data fra Geodatastyrelsen: Topografiske kortdata (landkort), matrikeldata og højdedata.
  • Administrative inddelinger
    Herudover giver løsningen adgang til den Danske Administrative Geografiske Inddeling (DAGI) og Digitalt Atlas over Danmarks Historisk-Administrative Geografi (DIGDAG), som indeholder hhv. aktuelle og historiske administrative inddelinger.
  • INSPIRE-harmoniserede data.

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering har udpeget et antal datatemaer, som er harmoniseret med andre EU-landes data med hensyn til struktur af dataobjekter og attributter på basis af et fælles EU INSPIRE dataskema. 

 

Nyheder og driftsmeddelelser

Følg os på Twitter og få aktuel information i form af nyheder og driftsmeddelelser.
Vi bruger kontoen https://twitter.com/kortforsyningen til generel information og https://twitter.com/KFdrift til driftsmeddelelser.

Hvis du har brug for hjælp

Gå til  fanen "Hjælp", kontakt korforsyningens supportteam på tlf. 7876 8792 eller send en e-mail til support@sdfe.dk

 

Kurv

Kurven er tom

Kontakt

Har du spørgsmål til brugeroprettelsen eller til Kortforsyningen/Download?

Supportteamet besvarer spørgsmål , og kan kontaktes på:

Mail: support@sdfe.dk
Tlf. 7876 8792

Info

Læs mere om frie data
Læs Geodatastyrelsens FAQ
Læs Om Kortforsyningen eller gå direkte til Kortforsyningen.dk